L’Ajuntament d’Amposta i la Lira asseguren el tancament de la Legend després d’una baralla

L’entorn de la plaça Berenguer IV d’Amposta, la del mercat, va ser escenari d’aldarulls la matinada del dissabte al diumenge passats. Una baralla que es va iniciar a l’interior de la sala Legend, als baixos de l’edifici de la Lira Ampostina, que ha generat polèmica entre el veïnat, la ciutat i més enllà a través de mitjans de comunicació d’àmbit estatal. El cap de la policia local d’Amposta, Josep Massana, ha desmentit que les baralles fossen contínues al voltant de la Legend, assenyalant que este dissabte va ser la primera nit d’obertura de la discoteca de la temporada de tardor i hivern. Massana afirma que l’única baralla va tenir lloc a l’interior del local i va ser ràpidament controlada pels vigilants de seguretat. Els agressors i les amistats de la víctima van ser expulsats i a l’exterior van continuar amb una discussió sense provocar lesions greus. A més, considera que no es va produir una alteració de l’ordre públic més enllà d’esta discussió. La policia espera l’evolució de les lesions de la persona agredida i si denunciarà o no els fets.

El veïnat assegura que sortir al carrer s’ha convertit en una pràctica d’alt risc. Concretament, Ricard Caballé ha denunciat a diversos mitjans de comunicació la presència d’armes i d’actituds amenaçadores, així com la falta d’actuació per part de la policia local d’Amposta. Este veí ha estat documentant estes activitats, i per això diu que ha de fer front a coaccions i intimidacions per part dels joves implicats en els disturbis, i expressa la seua preocupació pel fet que les autoritats locals no reconeguen la gravetat de la situació.

Per la seua part, la direcció de la Legend confirma en un comunicat que la baralla va començar a l’interior del local i els causants van ser expulsats immediatament, remarcant que la seua jurisdicció s’estén exclusivament a l’interior de l’establiment, i qualsevol incident a l’exterior és competència dels cossos policials “públics del territori”. El comunicat també concreta que “el problema són quatre subjectes que no tenen res a perdre i adopten les mateixes conductes vagen on vagen”. Així, l’organització ha anunciat la cancel·lació de totes les sessions previstes.

De fet, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha anunciat la decisió de tancar definitivament la discoteca Legend, destacant la importància de prendre mesures immediates per a garantir la seguretat ciutadana, afirmant que “som conscients que la problemàtica està generada per la situació de la discoteca i està claríssim perquè és la primera nit que obre, esta temporada, i passa esta situació”. Així, la sala Legend queda tancada provisionalment durant quinze dies amb possibilitat de pròrroga, mentre s’analitza la situació de la llicència de sala de ball. A més, la propietat de l’edifici la discoteca, la Lira Ampostina, ha decidit no renovar el contracte amb l’empresa que l’explotava. “El dia 14 d’octubre s’havia de renovar el contracte i la propietat no el renovarà”, avançava l’alcalde, cosa que significa que el tancament és definitiu, mantenint l’espai per a activitats culturals, com es feia històricament, per evitar futures molèsties a la comunitat, i que s’evitarà un futur ús del local per a activitats d’oci, com ja va passar amb el Queen’s, que tenia una llicència irregular de l’anterior Govern, o el Copacabana. Tant l’alcalde com la policia local han lamentat, això sí, que alguns mitjans d’àmbit estatal hagen magnificat els fets i que l’oposició n’haja fet un “ús polític”, després que Junts haja assenyalat Tomàs i el seu equip com a responsables de la inseguretat patida per alguns veïns. “No desgasten un equip de govern sinó que fan mal al nom d’una ciutat”, va queixar-se Tomàs.

La entrada L’Ajuntament d’Amposta i la Lira asseguren el tancament de la Legend després d’una baralla se publicó primero en Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars