Oda a Gaudí


Una de les característiques del modernisme és la inspiració en la natura per crear les formes de les seves obres. La dura pedra i el rígid metall semblen goma quan mirem una obra arquitectònica modernista. Clar exemple n'és la Sagrada Família d'Antoni Gaudí.


Fa uns pocs anys que hi ha una corrent artística, per dir-ho d'alguna manera, el mapping, que consisteix en projectar imatges sobre la façana d'un edifici i aprofitar-ne les característiques (portes, finestres, balcons, etc.) per jugar-hi i crear moviment on no n'hi ha.

Aquest any, per les festes de la Mercè de Barcelona, la ciutat convidada de Mont-real ha volgut unir aquests dos conceptes per crear un magnífic espectacle on la Sagrada Família té més vida que mai. Durant 14 minuts, l'espectador veurà passar els set actes en que els canadencs han volgut mostrar la seva oda a la creació del món, de l'home i a la vida.

Al vídeo és impossible veure-hi la magnificència del projecte. Recomano veure-ho en viu i en directe mentre duri la Mercè 2012.

Comentaris

Entrades populars