Homenatge a Gerard Vergés a Barcelona

Un centenar llarg de persones es van aplegar per recordar la figura de Gerard Vergés a punt de complir el primer aniversari de la seua mort.L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes, es va desenvolupar a l’espai Arts Santa Mònica de Barcelona. Hi van ser presents unes 150 persones, moltes de les quals arribades especialment des de les Terres de l’Ebre, que van voler homenatjar la figura de l’escriptor Gerard Vergés, mort la diada de Sant Jordi de l’any passat.

L’acte va portar algunes de les persones que el van conèixer de més prop a recitar diversos passatges de la seua producció poètica. Noms com Xavier Bru de Sala, Sam Abrams, Manel Ollé o Cinta Massip, van recitar fragments dels poemes de Vergés. L’homenatge, que en les pròximes setmanes tindrà un segon capítol a Tortosa, va ser presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Segons va dir, era un acte de justícia que el país li devia a l’escriptor tortosí.

Durant l’acte també va intervindre l’editor Emili Rosales. En el seu parlament va fer un anunci important: la reedició de l’obra completa de Vergés, que actualment no es pot trobar a les llibreries. La publicació ja té data. Gerard Vergés és un dels escriptors més destacats de les lletres ebrenques. Farmacèutic de professió, el seu pas per la literatura va deixar obres cabdals, com L’ombra rogenca de la lloba (premi Carles Riba de poesia) o Tretze biografies imperfectes (premi Josep Pla al 1985). L’any 1997, va ser reconegut pel govern, amb el lliurament de la Creu de Sant Jordi, i al 2009, amb la Medalla d’Or de Tortosa.

Entrades populars