Els pagesos i apicultors temen pèrdues milionàries per l’avanç de la floració dels ametllers


Els pagesos i els apicultors temen pèrdues milionàries derivades de les elevades temperatures que s’estan succeint durant els primers dies de l’hivern. El clima quasi primaveral ha propiciat que els ametllers avancen la seva floració i les previsibles gelades dels propers mesos malmetran el collat del fruit i provocaran la pèrdua de la collita.



El secà del territori podria patir un greu daltabaix aqueta temporada si es confirmen les previsions de que les temperatures registraran un important descens en les properes setmanes. El clima primaveral d’aquest inici d’hivern ha avançat la floració dels ametllers, que ja llueixen flors en zones com la Terra Alta. Les conseqüències d’aquest fet insòlit és que quan comence veritablement l’hivern els arbres es gelaran i impediran el collat del fruit.
Els pagesos lamenten la situació i preveuen pèrdues econòmiques molt elevades, ja que la disminució de la collita s’estima important. No obstant això, encara no hi ha dades aproximades de les pèrdues econòmiques que es podrien arribar a registrar.
Altre sector que resultarà molt damnificat amb la situació és l’apícola, que depen de les flors per tal d’alimentar les abelles durant la primavera i inclús un poc abans. Els productors temen que la manca de flors d’aquest any si es produeixen gelades a partir d’ara puga reduir la quantitat de mel recol·lectada.
Encara no s’ha determinat si es duran a terme actuacions per pal·liar la previsible reducció dels ingressos al sector.

Entrades populars