La Lira Ampostina commemorarà el centenari amb multitud d’actes


Sota el lema ‘Cent anys d’arrels musicals’, la Lira Ampostina celebra enguany el centenari. Durant els pròxims mesos hi haurà diverses activitats commemoratives com el concert inaugural del pròxim dissabte. Els organitzadors destaquen el paper fonamental que ha tingut l’Escola de Música i celebra l’efemèride amb l’aposta per fomentar l’ensenyament musical.
El concert inaugural del pròxim dissabte serà el primer d’un seguit d'actes commemoratius del centenari que enguany celebra la Lira Ampostina. L’actuació constarà de sis peces i s’estrenarà l’obra ‘Reminiscències deltaiques’, escrita pel compositor ampostí Antoni Ernest Sebastià. També s’ha programat un cicle mensual de concerts de música de cambra, protagonitzats per músics professionals que van començar la seua carrera a l’entitat. Segons els seus organitzadors per fer palès el potencial musical de la Lira.
La Lira té 800 socis, una banda amb més d’un centenar de músics i uns 240 alumnes. Actualment treballa perquè el més aviat possible pugue impartir tot el cicle de grau mig a la seva escola i convertir-se en un centre de referència al territori. Actualment compta amb un pressupost anual que, actualment, se situa al voltant dels 240.000 euros, del qual un 20% prové de subvencions de les administracions públiques
Un altre dels plats forts seran els concerts Amposta de Banda a Banda, que arrencarà el 30 de gener. Els actes es complementaran amb un concurs literari de teatre, una instal·lació de l'artista Manuel Margalef o una estada de la banda a França, entre d’altres activitats que s’allargaran fins el desembre.

Entrades populars