La vida del represaliat Joan Talarn explicada pel seu net a les Biografies Ampostines


El passat dijous 11 de febrer es donava el tret de sortida a la cinquena edició del Cicle de Conferències de Biografies Ampostines. Aquest cicle consta de 4 biografies i inclou personatges del passat que han destacat en la història més recent d’Amposta i personatges del present que han esdevingut un referent per a les generacions actuals.



La primera va ser sobre José Guarch Ferrer, més conegut com "Lo Teixidor", cantador de jota; i ahir es presentava la biografia de Joan Talarn, pagès represalitat, on el politòleg Pere Ferré va realitzar la conferència a través d’una conversa amb el seu fill, Jordi Talarn, qui va explicar amb anècdotes la vida d’un regidor republicà que va ser empresonat l’any 38 a Amposta, sent condemnat a 30 any i un dia.


El seu fill recordava la situació familiar i com ho passaven malament per la incertesa: Joan Talarn va ser traslladat a Vinaròs, a Saragossa i a Burgos; mentrestant, altres republicans reclosos eren afusellats. Finalment, va ser alliberat als pocs anys, tot i que no va deixar d’estar vigilat.



Les properes Biografies Ampostines seran els propers dies 25 de febrer sobre el professor i músic David Morales, i el 3 de març sobre l’artista Mari Chordà. Totes dues a dos quarts de vuit a la Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta.
També a

Entrades populars