El consell comarcal critica l'elevat cost del projecte Ebreterra


L’actual govern del Consell Comarcal del Baix Ebre ha fet saber que la gestió del centre turístic Ebreterra, ubicat a Deltebre, compromet les finances de l’ens pel seu sobrecost i n’ha de fer front amb recursos propis per la caiguda de les subvenciona de la Generalitat i la Diputació.
La situació del projecte més ambiciós de l’anterior govern comarcal del baix Ebre, el Centre d’Inspiració Turística Ebreterra, comença a fer aigües pel seu elevat cost. Segons han fet saber els actuals mandataris, el projecte inicial tenia un cost estimat de gairebé 800 mil euros, subvencionat al 50% pels fons Feder de la Unió Europea, però finalment ha costat més de milió i mig d’euros. Dels 389.915 euros d’aportació inicial, n’haurà d’acabar assumint 960.000 euros, un 150% més del previst. Aquest sobrecost l’ha d’assumir el Consell amb recursos propis.



Aquest sobrecost comporta dificultats financeres per al Consell. Actualment, l’ens comarcal té contractats quatre préstecs per valor de 550.000 euros per pagar l’Ebreterra, fet que dificulta posar marxa nous projectes de polítiques socials i de millora del potencial turístic de la comarca.

A part del sobrecost, la Generalitat no donarà una subvenció prevista de 400.000 euros, així com tampoc ho farà la Diputació amb 60.000, agreujant més la situació del Consell Comarcal del baix Ebre.

http://www.ebredigital.cat/economia/414-quatre-joves-productors-de-la-ribera-d-ebre-creen-la-pocavergonya-un-vi-jove-i-femeni

Entrades populars