REPORTERS | La Ribera d’Ebre presenta en societat la nova Ruta Literària Artur Bladé

Diverses autoritats i representants de la comarca han estrenat avui la Ruta Literària Artur Bladé, que vol ser un motiu més per descobrir com és la gent, els costums i la manera de viure de la Ribera d’Ebre. A partir d'avui, cada poble disposa d'una placa on es pot llegir un text sobre el poble i fragments que Artur Bladé va escriure sobre aspectes lligats a l’Ebre.

L'actriu miravetana Alba Ribas ha inaugurat la Ruta Literària Artur Bladé a Móra d'Ebre amb una breu descripció del protagonista. La jornada també ha comptat amb la presència dels escriptors Andreu Carranza i Toni Orensanz, que també han participat amb la lectura dels fragments d’Artur Bladé als diferents pobles per on ha passat la comitiva, 18 punts que descobreixen diferents enclavaments d’interès turístic de la comarca 20 anys després de la mort de l'autor.

A Benissanet, vila natal de l’escriptor que dóna nom i contingut a la ruta, l’encarregada de llegir les paraules de Bladé ha sigut Mireia Grangé, presidenta de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila.


Noves tecnologies per acompanyar la ruta

En aquesta visita per la Ribera d’Ebre s'han instal·lat unes plaques amb un mapa de l'itinerari, un text i un codi QR que, sent escanejat pel mòbil, porta a un àudio sobre la ruta amb els fragments seleccionats de l'obra dde escriptor riberenc. Els àudios també estaran disponibles a la web de turisme de la Ribera d'Ebre, juntament amb més informació sobre aquesta proposta.

https://ebredigital.cat/2016/03/19/la-ribera-d-ebre-presenta-en-societat-la-nova-ruta-literaria-artur-blade/

Entrades populars