La Terra Alta reclama la igualtat de la dona començant pel llenguatge


El Consell Comarcal de la Terra Alta també es va sumar als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, al qual s'hi van aplegar una seixantena de persones. L'acte va estar protagonitzat per la lectura del manifest a càrrec de Noemí Arbués, metgessa de Gandesa, i una conferència sobre l'ús igualitari del llenguatge.



El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal va ser l'impulsor de la commemoració a la Terra Alta, amb l'assistencia de representants de les associacions de dones dels dotze municipis de la Terra Alta, càrrecs i tècnics de diferents institucions.



La metgessa de Gandesa, Noemí Arbués, va ser l'encarregada de llegir el manifest que recorda que les dones no negocien amb els seus drets socials, polítics i econòmics, i que en ple segle XXI encara hi ha països que no reconeixen el seu dret de vot. També s'hi reclama la visibilitat de moltes dones que han lluitat per la igualtat que s'ha aconseguit i tot el camí que encara queda, així com la necessitat de la paritat, que demostra que cada vegada hi ha més dones en política i en càrrecs rellevants.


Després de la lectura del manifest, es va fer una conferència al voltant de l'ús igualitari del llenguatge amb una presentació de recursos, fórmules, exemples i casos pràctics per utilitzar un llenguatge adaptat a les necessitats actuals de la societat, abandonant qualsevol ús discriminatori, sexista o androcèntric.

http://www.ebredigital.cat/economia/414-quatre-joves-productors-de-la-ribera-d-ebre-creen-la-pocavergonya-un-vi-jove-i-femeni

Entrades populars