Les Terres de l'Ebre celebren el dia de la dona


Municipis, col·lectius i institucions es van bolcar aquest dimarts en la celebració del Dia Internacional de la Dona, una commemoració que va tornar a posar de manifest el llarg camí per la igualtat que queda per recórrer. Algun dels actes no va estar exempt de polèmica.


Va ser el cas de l’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, qui va destacar que “al medi rural són les dones les que tenen cura dels fills i de la família”. En aquest sentit, la regidora va exigir “més ajudes per mantenir oberts els centres de dia i les escoles bressol” com a mesura per tal que les dones puguen treballar. Les declaracions, en les que es va associar el rol femení a la cura de la família, es van dur a terme durant un acte del PSC a Tortosa. També es van reflectir en el comunicat que va difondre la formació política, en el qual s'inclou que "equipaments com les escoles bressol o els centres de dia són fonamentals per a que les dones, que són principalment les que cuiden a la família, puguen incorporar-se al món laboral".



Això sí, aquestes paraules van trobar una ràpida resposta, tot i que de forma involuntària, en l’acte central que es va desenvolupar a la seu de la Delegació del Govern. Carme Valls, la responsable de l’Institut Català de la Dona a les Terres de l’Ebre, va recalcar: “Mentre les dones estiguem educades per tenir cura dels fills, tindrem molt difícil desenvolupar la nostra tasca professional igual que els homes.” Com a exemple, l’acte va incloure una taula rodona on dues empresàries i dos empresaris van debatre la situació actual. A la commemoració van assistir-hi càrrecs polítics com el delegat del govern, Xavier Pallarès, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. El compromís durant la sessió, per part dels mandataris, va ser que Govern desenvoluparà el més aviat possible la llei per la igualtat aprovada al Parlament al juliol.



Aprofitant la celebració del Dia de la Dona, la CUP de Tortosa va convocar una concentració feminista a la plaça del Paiolet, davant del monument franquista erigit al mig del riu. Una vintena de persones es van manifestar sota el lema: ‘El monument franquista també és un insult per a les dones’.

Entrades populars