Caseres i Batea per fi tindran la seua xarxa de regadiu

Ja falta menys per a que tota la Terra Alta complete la xarxa de regadiu. El projecte va començar el 1997 a portar aigua a tota la comarca, però els termes municipals de Caseres i Batea van quedar exclosos. Les obres poden continuar gràcies a la llei omnibus.


El 1997 es va començar a construir la xarxa de reg de la Terra Alta, un projecte que havia de portar aigua a 8.200 hectàrees. Però el municipi de Caseres i una una part del terme de Batea van quedar-ne despenjats. Actualment estan en funcionament 7.016 hectàrees.
Fa mesos que s'estan efectuant les obres d'aquesta part del projecte, l'etapa 3 de l'area dominada per la bassa 2.2, gràcies a la llei omnibus que permet que les comunitats de regants efectuen els pagaments d'execució d'obra de forma directa.





1a Jornada de la Comunitat de Regants de la Terra Alta

A la Terra Alta, comarca històrica de conreu de secà, fa temps que s'aposta pel reg per tirar endavant la pagesia. Per això s'ha efectuat la 1a jornada 'Reg, pagesia i territori', un punt de trobada entre entitats, empreses i departaments que treballen entorn el regadiu. Allí s'ha parlat sobre fiscalitat de la comunitat de regants, materials per a la xarxa de regadiu, l'enginyeria sobre les noves xarxes de distribució de reg i les lleis de morositat.

Sobre la morositat, la Terra Alta és la primera comarca de Catalunya en que, gràcies al Departament d'Agricultura, s'ha fraccionat el pagament als regants per suavitzar la seua situació per la crisi econòmica.

Entrades populars