Passió sobre rodes dels escolars de la Cala


L’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar continua en la seua aposta per l’hoquei patins i el patinatge artístic. Activitats que inclouen a la seua unitat didàctica i que pretenen potenciar aquest esport, així com la pràctica d’activitat física entre els alumnes.


A l'inici d’aquest curs escolar, els alumnes de l’Ametlla de Mar van veure com els patins s’incloïen entre el seu material habitual. Des del centre van decidir apostar per aquest esport. Segons remarca la professora d’educació física de l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar, Inma Sebastià, "al centre d’esports del municipi fan moltes altres activitats com futbol, rítmica, bàsquet, natació... Se’ns va oferir aquesta oportunitat fa un parell d’anys i ens va parèixer interessant, ja que l’hoquei i el patinatge són esports que la gent no practica perquè no es dóna l’oportunitat de fer-ho”.


La resposta dels alumnes va ser molt positiva des del principi i s’ha convertit en una de les activitats extraescolars preferides. Una exemple ha estat l’èxit que ha tingut la jornada dedicada a aquest esport durant la setmana cultural. Des de les 9 del matí i fins les dos del migdia els alumnes d’infantil i primària van poder gaudir d’exhibicions de patinadores del Club Patí La Cala i de demostracions de jugadors professionals provinents del Reus Deportiu, el Cambrils o el Riudoms. Els xiquets i xiquetes no només es van assentar i observar, sinó que també es van posar els patins i van agafar els estics per posar a prova les seues habilitats. En els darrers mesos el creixent interès pels patins va engegar el projecte per formar un club que ara és ja una realitat, el Club Patí La Cala. “Fa poc que hem començat i poc a poc va creixent, tant en el patinatge artístic com en l’hoquei patins” subratlla Josué Lidon, entrenador del CP La Cala. Les activitats extraescolars que es duen a terme al voltant d'aquest esport estan impulsades pel Pla Català d’esport a l’Escola i l’empresa Actiesport, Serveis Esportius i Educatius.

Entrades populars