La comunicació avui dia

Treballes a la redacció d’un programa magazine de la televisió pública del teu país.

La teva cap t’ha demanat que facis una valoració d’un document audiovisual on apareixen tres experts. Es prepara un programa sobre els reptes de la comunicació avui dia, en el qual s’inclourà una entrevista en profunditat en plató amb un expert.

Gómez es un periodista sènior amb una llarga trajectòria i amb una àmplia mirada cap als reptes de l’exercici de la professió de comunicador, així com sobre el paper de la comunicació avui dia. La teva cap vol valorar si Dardo Gómez té un discurs prou potent per ser candidat a l’entrevista i et demana que li resumeixis quins són els punts forts de les idees que exposa aquest periodista sènior en el document audiovisual.

Et demana també que argumentis per què et semblen importants les idees que has decidit destacar del discurs de l’expert. Hauràs de resumir per escrit les idees més interessants del discurs de Gómez, i argumentar per què t’han semblat importants/interessants.

El periodista Dardo Gómez veu la comunicació com la transmissió de missatges honestos, complint el dret de la societat de rebre informació fonamental per decidir com viure. En això, internet facilita la feina tant a professionals com a la societat. Així, la llibertat de premsa, d’expressió i d’informació han quedat relegats davant les noves possibilitats i exigències de la societat: la comunicació queda al servei del poble.

Gómez valora la teorització com la base per modificar i construir el pensament per tal d’avançar. En el cas de la comunicació, s’ha de realitzar la teoria a partir de l’anàlisi transversal amb la resta de coneixement. Complint la premissa que tots tenim dret a comunicar i rebre la comunicació dels altres, els canvis han de fer la societat més lliure, més justa i més democràtica.

Així, el periodista senyala la comunicació com la pedra angular de la societat actual enfocada a la connexió permanent a internet, convertint el dret a la informació veràs en una realitat.

Entrades populars