Redacció d'un text persuasiu

Ens untem la pell amb verí

Sota la idea de ser “dosis segures”, les grans marques de cosmètica inclouen ingredients tòxics als seus productes per ser econòmics. S’utilitzen parabens, parafina, ftalats, polietilenglicol... Tots ells, compostos químics derivats del petroli. I el perill? Aquestes substàncies alteren l’equilibri hormonal, generant tumors. Tot i que es troben en altres productes, entre ells el menjar, la via directa a l’organisme és l’absorció per la pell.


Els últims anys ha guanyat terreny la cosmètica natural, pel que les grans empreses intenten camuflar els seus productes afegint algun ingredient ecològic com àloe vera, oli d’argània... Així ens venen productes ecològics quan els seus cosmètics són els mateixos. Ens enganyen? No, realment porten productes naturals, però en continuen portant d’artificials.

Podem estar tranquils, desemmascarar-los no és complicat: la clau està a l’etiqueta. L’ordre dels ingredients ens indica, de major a menor, la quantitat de cadascun. Per tant, si els parabens van al principi de la llista i l’oli d’argània al final, sabem que la quantitat de producte natural serà ridícula. A més, els productes naturals s’escriuen amb el nom botànic, en llatí (per exemple, Aloe Barbadensis) i els altres en anglès o castellà. Alerta amb els components que comencen per peg- o acaben en -eth, ja que han rebut un procés amb òxid d’etilè, un producte carcinogènic. Sobretot, no ens deixem enganyar: el primer ingredient pot ser aloe barbadensis, però això no vol dir que el producte és completament natural.

Amb tot això, sobreviure amb tant màrqueting és possible? El mercat ecològic creix i és fàcil trobar productes naturals. Que què és ecològic? S’anomena així quan la fabricació d’un producte preserva els recursos naturals, el benestar animal i s’obté de substàncies i processos naturals. En cosmètica diem que els ingredients provenen d’explotacions ecològiques amb un ús òptim dels recursos naturals, sense productes químics ni genèticament modificats, que conserven la fertilitat de la terra i respecten el medi ambient. Gràcies a les diferents certificacions ecològiques, com bio.inspecta, podem assegurar que aquell producte cosmètic complirà tota la normativa.

Entrades populars