La història d'HIFE i Aigua de Benassal unides en una ampolla promocional

Les dues empreses tenen el seu origen a Benassal gràcies al Manantial de la Fuente en Segures. Per rememorar aquest fet han elaborat una línia especial d’ampolles d’aigua.
L'acte de presentació ha estat presidit pel delegat general d'Hife, José María Chavarría, amb la companyia de l'alcaldessa de Benassal María Luz Monterde i l'alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé. Chavarría ha destacat els orígens de les dues empreses i la seva evolució amb el pas del temps. Per la seva part les dues alcaldesses han coincidit en la relació històrica de les dues poblacions i el desig de recuperar-la.
Abans del 1915 el recorregut per arribar al Manantial de La Fuente en Segures presentava certes dificultats i impossibilitava l’aprofitament turístic de l’espai, concorregut a l’estiu. Així, aquell any va crear-se La Hispano de Fuente En Segures S.A., actual Hife, amb un autobús de la Hispano Suiza que va agilitar el transport dels estiuejants per tal de gaudir de les aigües termals de Benassal.

Donat l'èxit, l'empresa de transports, que unia Benassal amb el Manantial de La Fuente en Segures, va anar creixent i expandint-se pel territori. Amb l’ampliació de les línies regulars d’autobús també ho va fer la distribució de l’aigua, que actualment es pot trobar a molts indrets de tota la costa del Mediterrani, a Aragó, Astúries, Catalunya, Comunitat Valenciana, les Illes Balears i, fins i tot, a Dubai.
Aquesta edició promocional es podrà trobar a partir de demà en diferents formats als restaurants i cafeteries Cap de Ball situades a Tortosa i Amposta, a l’estació de servei del carrer Cervantes, a la de l’Estadi i a la de Quatre Camins de Tortosa, a més de l’estació de servei Repsol situada a l’avinguda la Ràpita d’Amposta.

L'excel·lent aigua del Mananital de la Fuente en Segures té propietats mineromedicinals reconegudes històricament i indicades per a la cura de la salut en general i afeccions de ronyó en particular. Per aquestes propietats va ser declarada aigua mineromedicinal i d’Utilitat Pública el 1928.

En els més de 100 anys de recorregut, la Hife ha crescut exponencialment i d’aquella línia regular en un autobús ha passat a disposar de més de 250 vehicles en recorreguts urbans, interurbans, regulars i discrecionals a més d'agències de viatge, restauració, estacions de servei, tallers propis de manteniment i neteja de vehicles.

Entrades populars