AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana de l'1 al 5 de febrer de 2021 des de Ràdio Joventut

 


La pandèmia deixa una taxa d’atur a les Terres de l’Ebre del 13,29%
A les Terres de l'Ebre, més d'11.000 persones no tenen treball actualment, a més de 1.500 en situació d'ERTO. Mentre la Generalitat assegura que es pretén garantir que els ERTO no es convertixen en acomiadaments definitius, les organitzacions sindicals els hi reclamen més ajudes i acabar amb la desigualtat ocupacional per territoris.
 
En Comú Podem proposa un pacte per l'aigua de l'Ebre
En Comú Podem proposa a totes les forces polítiques un pacte per l'Ebre per replantejar el model "insostenible" de gestió de l'aigua. Es pretén, entre altres, que el Camp de Tarragona deixe de dependre de l'aigua de l'Ebre i que s'estudie l'afectació del canvi climàtic a les Terres de l'Ebre.
La fiscalia demana quatre anys de presó per al conductor de l'autocar accidentat a Freginals
Segueix el cas de l’accident d’autocar a l’AP-7 a Freginals, ara fa gairebé 5 anys. La Fiscalia argument que el conductor va desatendre les normes de seguretat vial conduint cansat i amb son. Hi van morir tretze persones així com 26 més van resultar ferides.
El PDeCAT i Junts continuen la seua carrera a les eleccions amb propostes sobre l'Ebre
El PDeCAT vol impulsar una taula d'alcaldes i alcaldesses ebrenca per coordinar els interessos del territori. Mentrestant, des de Junts per Catalunya es reivindiquen com a la veu del catalanisme que planta caa al govern de Sánchez, no com Esquerra i el PDeCAT li donen suport.
Descripción de El sector primari ebrenc, a l’expectativa del Brexit per seguir prosperant
El sector primari ebrenc es mostra a l’expectativa per la nova normativa d’exportacions al Regne Unit després del Brexit. Tot i que un acord de cooperació els eximeix del pagament d’aranzels, aquests hauran de presentar nous documents, registres i certificats que poden dificultar els tràmits de venda a l’estranger.
ERC aposta per l'amplicació de l'HTVC mentre que la CUP ho fa a una sanitat 100% pública
Esquerra segueix defensant el projecte d’ampliació de l’Hospital de Tortosa, una aposta ambiciosa inclòs en la gestió de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre. Per l’altra part, la CUP també entra en matèria sanitària donant suport a una sanitat 100% pública, a més de fer propostes en infraestructures.
Sobre 40.000 tones de cítrics es quedaran al terra aquesta temporada
Un any més, el sector citrícola afronta una temporada que els productors cataloguen com a desastrosa. Enguany, un 20% de la collita de les Terres de l’Ebre s’ha hagut de tirar a terra pel trencament unilateral dels contractes de compra-venda amb les empreses comercialitzadores.

Masdenverge està més a prop de la carretera que circumval·larà el municipi
Pas endavant per a la circumval·lació de Masdenverge. La carretera que actualment parteix el municipi i arrossega diversos accidents, alguns d’ells, mortals. el conseller de Territori, Damià Calvet, s’ha reunit amb membres de l’ajuntament i del veinat, a qui ha traslladat el compromís de posar-hi remei.
El Procicat relaxa lleugerament les mesures a partir de dilluns
Les dades actuals permeten ampliar algunes restriccions, començant per ampliar el confinament municipal a comarcal, ampliar els horaris en la restauració i altres comerços, mentre que les reunions socials es mantenen igual.

Comentaris

Entrades populars