AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana del 22 al 26 de febrer de 2021 des de Ràdio Joventut

L'empresariat ebrenc lamenta que el Procicat mantingue les restriccions de mobilitat comarcal
Aquest divendres el Procicat va prolongar set dies més la majoria de les restriccions, com el manteniment dels horaris de la restauració o la limitació de la mobilitat en l'àmbit comarcal, i només ha permés reprendre les activitats extraescolars i de lleure dels més petits. Això no està agradant a l'empresariat.
Òmnium demana l’amnistia dels presos polítics amb actes per tot Catalunya
Òmnium Cultural ha començat una sèrie d'actes arreu de Catalunya per reclamar l'amnistia dels polítics a la presó i encausats pels fets de l'1 d'octubre i les protestes per la sentència del procés.
Les comarques tarragonines estan a la cua en els preus d'obra nova a Catalunya per la manca de construcció a l'Ebre
L'estudi de l'any 2020 de l'Associació de Promotors de Catalunya conclou que els preus més baixos de l'habitatge nou són a Tarragona i l'Ebre. Això es deu al fet que a les comarques ebrenques no s'hi fa habitatge nou, fet que arrossega a tota la província i que contrasta amb la Costa Daurada.
CaixaBank finança la construcció de la planta de biometagas La Galera
Biometagás La Galera és un projecte iniciat fa una dècada que aplega més d’una trentena de socis. Va nàixer de la necessitat de donar ús a la sansa i purins dels ramaders de la zona i la solució la van trobar en una nova tecnologia que permetia convertir-ho en biogàs i biometà comercialitzables.
L'institut La Sénia coordina un projecte Erasmus+ STEAMS sobre la promoció del patrimoni europeu
Tot i la pandèmia i la impossibilitat de viatjar, l'institut La Sénia s'ha mantingut al projecte Erasmus Plus. A més, des del vessant tecnològic. El centre de secundària senienc està treballant la promoció del Patrimoni Europeu amb centres de Portugal, Croàcia, Grècia, Xipre i Polònia.
L'Ajuntament de la Sénia atorgarà ajuts a les entitats educatives, socials i culturals
L'Ajuntament de la Sénia atorgarà 140 mil euros en forma d'ajuts a les entitats educatives, socials i culturals del municipi. Així es va aprovar en el darrer ple, celebrat dilluns. També es va aprovar, per unanimitat una moció amb motiu del dia internacional dels drets de les dones i, sense tot el suport del consistori, el suport a l'alliberament del raper Pablo Hasél.
Retrets entre la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el COPATE al voltant de la regulació del cabal del riu
Després de les declaracions del Consorci de Polítiques Ambientals de les terres de l’Ebre criticant les traves que posa la Confederació Hidrogràfica pels tractaments de mosca negra, la Confederació ho desmenteix. Però des del Copate asseguren que que el treball tècnic no es pot desenvolupar en els tempos necessaris.
El regidor de Roquetes Ximo Llopis es dona de baixa de Ciutadans
El regidor de Ciutadans de l’Ajuntament de Roquetes, Ximo Llopis, ha esguerrat el carnet del partit i passa a ser no adscrit. Llopis argumenta que ho fa per falta de motivació, no per tenir queixes sobre el partit taronja, però que sí n’està decebut.
Es prorroguen les mesures i restriccions fins al 7 de març, tot i que hi ha petites modificacions
El govern ha anunciat una petita ampliació de les mesures, amb una validesa de set dies, fins al 8 de març. Salut creu que els pròxims dies l'evolució de la pandèmia es mantindrà estable i per això es mantenen mesures com el confinament comarcal durant tota la setmana i la restauració continua amb limitacions horàries, però obren algunes restriccions com que l'alumnat universitari de segon curs tornarà a les aules.
La Ràpita acull l'exposició "La quartana i la lluita per erradicar el paludisme al delta de l’Ebre"
En plena pandèmia de la covid-19, una exposició ens recorda una altra que es va viure el segle passat: el delta de l'Ebre va patir una epidèmia per la malària, també coneguda com a paludisme. Ara, el Museu de la Mar a la Ràpita recupera l'exposició del testimoni de com es va lluitar per erradicar aquesta malaltia.

Comentaris

Entrades populars