AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana del 8 al 12 de febrer de 2021 des de Ràdio Joventut


Comença la flexibilització de les restriccions del Procicat
Amb la millora de les dades de la tercera onada, s'han flexibilitzat les mesures del Procicat. El confinament municipal passa a ser comarcal, també s'amplien una mica els horaris en la restauració, però les reunions socials es mantenen igual.
Increment de l'atenció dels Serveis Comarcals de Joventut del Montsià
L'oficina del consell comarcal ha rebut més de 4.400 consultes, enfront de les gairebé 3.900 del 2019. Tot i que ja s'oferia atenció per les xarxes socials, la pandèmia ha reforçat el seu servei.
Empresaris demanen que les Terres de l’Ebre funcionen com una unitat comarcal a efectes de mobilitat
L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre ha demanat, amb caràcter “urgent”, que les quatre comarques ebrenques funcionen com una unitat comarcal a efectes de mobilitat, tal com passa amb l’Alt Urgell i Andorra des d’ahir dilluns.
La CUP demana acabar amb el negoci de les residències de gent gran
La CUP ha defensat, des de la Ràpita, la necessitat que les residències privades passen a formar part d’una xarxa pública i d’accés universal. Exposen que han estat un dels grans focus de la pandèmia per la precarització del servei i de les condicions de treball.
Torna a la competició la 1a catalana i afecta Ascó rapitenca i Gandesa
La Federació Catalana de Futbol ha publicat els calendaris de les competicions del futbol de Primera Catalana, la Preferent Femenina i la Preferent Juvenil, després de rebre l’autorització de la seva celebració per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.
Crònica electoral de PDeCAT, ERC i CUP
La CUP portarà al parlament la dissolució progressiva del Consorci d’Aigües de Tarragona, el CAT mentre que el PDeCAT i Esquerra fan propostes enfocadess a la reindustrialització i connectivitat de comarques com la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
El Consell Comarcal del Montsià manté el servei d’ocupació juvenil
El Consell Comarcal del Montsià ha renovat les dues unitats d'especialització del Servei Referent d'Ocupació Juvenil, tot amb l'objectiu de facilitar i acompanyar el desenvolupament personal, acadèmic i laboral de les persones joves, d'entre 16 i 29 anys.
La CUP aposta per una pagesia arrelada al territori i reclama preus justos per als productors
La CUP denuncia la inacció dels últims 20 anys per part del Departament d'Agricultura de la Generalitat, actualment en mans d'Esquerra Republicana, però que també ha passat pel PSC i CIU. Exposen les amenaces actuals del sector com la baixada de preu de la terra o la percepció econòmica que rep la pagesia, la mateixa des de fa 10 anys.
Paco Gas serà jutjat pels fets de l’1 d’octubre el pròxim 12 d’abril
El 12 d’abril, l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, anirà finalment a judici acusat d’haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. La Fiscalia l’acusa de desobediència i malversació, reclamant una pena d’inhabilitació d’1 any i mig i una multa de més d’11 mil euros.
Així seran les eleccions del 14-F
Les eleccions del proper diumenge seran les de la pandèmia. 130.034 ebrencs estem cridats a votar en les eleccions covid. El 14-F estarà marcat per l’habilitació de nous espais de votació més amplis i les normes de seguretat per a votants i membres de les meses marquen el 14-F.
Premi per a la científica rapitenca Sonia Ruiz
La científica rapitenca Sonia Ruiz ha rebut un premi que potencia i dona veu a les dones dins un món tan masculí com és el científic. L'ha rebut gràcies a la seua investigació per fer més accessible una nova tecnologia fotovoltaica.

Comentaris

Entrades populars