AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana de l'1 al 5 de març de 2021 des de Ràdio Joventut

Junts per l'Ebre fa una valoració positiva dels resultats obtinguts a les eleccions al Parlament de Catalunya
Primera trobada entre els membres de les executives de Junts per l'Ebre després de les eleccions al Parlament de Catalunya. Hi han participat tots els quadres del partit de Puigdemont a les quatre comarques per analitzar quin és el proper pas de cara a les eleccions municipals. Ara, el gran dubte està sobre els consistoris de l'Ebre on lidera el PDeCAT, després que aquests no obtinguessen representació al Parlament.
Les Terres de l’Ebre, l’única regió sanitària de Catalunya amb l'índex de rebrot baix
La regió sanitària de les Terres de l’Ebre és l’única de Catalunya que es troba en un risc de rebrot baix, que està en 51 punts segons les darreres dades facilitades per salut, molt per sota dels 100, quan es considera risc alt. A més, la taxa de reproducció de l’epidèmia baixa fins a 0,59, bastant per sota de l’1. La resta de regions encara estan a més de 100 punts, tot i que la mitjana catalana va a la baixa.
Segona fase de l'Objectiu Fotoliterari, un projecte de la Casa de l'Artista en Terres de Cruïlla i el fotògraf Juan Carlos Luna Monfort
La Casa de l'Artista en Terres de Cruïlla, a la Sénia, està desenvolupant el projecte Objectiu Fotoliterari a partir de la 25a residència amb el fotògraf Juan Carlos Luna Monfort. Després de presentar més d’un centenar de fotos, de les quals van ser seleccionar-se 50 per votació popular, ara són font d’inspiració per a escriure’n algun text.
L’atur creix un 21,5% a les Terres de l’Ebre durant el primer any de la pandèmia
L’atur continua creixent com a conseqüència de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19. Les dades del mes de febrer que acaben de sortir mostren un augment del 21,5 % respecte el febrer de l’any passat, just abans de l’inici de la pandèmia.
El grup Kambrass Quintet, guanyador del 2n premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition
KamBrass Quintet és un grup d'instruments de vent-metall que ha guanyat el segon premi d'una competició de música de cambra de Suïssa (Orpheus Swiss Chamber Music Competition) amb 40 anys de trajectòria. Un dels integrants és Oriol Reverter, un jove canareu.
Ja hi ha més vacunats que contagiats a les Terres de l'Ebre
L'impacte en la vacunació ens porta a unes bones xifres a l’Ebre. La primera dosi ja s’ha inoculat a més persones que contagiats acumulats tenim a les Terres de l’Ebre. Aquest fenòmen, però, no es repeteix a Catalunya, ja que encara hi ha més positius acumulats des de l’inici de la pandèmia que persones amb la vacuna.
L'Ebre reclama mobilitat per la regió sanitària
La millora progressiva de les dades per la covid-19 permeten mantenir el rumb suau en la desescalada de les mesures del Procicat. Per això, a partir de dilluns, sectors com el de la restauració, el lleure o l'esport tindran una mica més d'aire. El confinament comarcal, però, es manté una setmana més, fet que porta a continuar reivindicant mobilitat per tota la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.
L’Assemblea Vaga Feminista reivindica el dret a manifestar-se el pròxim 8 de març
L’Assemblea Vaga Feminista del 8 de març fa una crida a les dones a participar dels actes que han convocat i a reivindicar els seus drets un any més, això sí, adoptant totes les mesures per evitar els contagis de coronavirus.

Comentaris

Entrades populars