AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana del 8 al 12 de març de 2021 des de Ràdio Joventut

El Consell Comarcal del Montsià contracta quatre dones en situació d'atur
DONA és una línia d'ajudes, cofinançada pel Fons Social Europeu, per a dones en situació d'atur. A través d'aquest programa, el Consell Comarcal del Montsià ha contractat quatre dones en diferents tasques públiques i socials a través del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya.
La crisi de la covid intensifica la bretxa salarial entre homes i dones
La crisi de la covid-19 ha augmentat la diferència salarial entre dones i homes. Es calcula que les dones cobrem, de mitjana, 6.350 euros l'any menys que els homes, el que suposa 529 euros mensuals de diferència. A més, a les dones se'ns apliquen entre un 1 i un 3,5% més d'ERTO que als homes.
Masdenverge també commemora el dia internacional de les dones
A les set de la tarde van començar moltes manifestacions sobre el dia de la dona i Masdenverge també va commemorar-lo. Tot i que la pluja no va permetre fer-ho a la plaça de l’església, els porxos de l’ajuntament van permetre mantenir la jornada reivindicativa.
Masdenverge realitza millores en camins i espais del municipi
Des del temporal Glòria, l'Ajuntament de Masdenverge està pendent de rebre ajudes per arreglar alguns camins que van quedar malmesos. A poc a poc, es van millorant, però les subvencions arriben tard i en poca quantitat. Per sort, l'ajuntament pot anar fent altres millores al poble per al bé del veïnat com alguns passos pels barrancs o embellir l'antic pouet.
Juristes per les Llibertats prepara una queixa al Síndic de Greuges per l'actuació policial en l'acte de Vox a Tortosa
Juristes per les llibertats Terres de l'Ebre presentarà una queixa al Síndic de Greuges per l’actuació de les forces policials en l’acte de Vox a Tortosa, el passat 11 de febrer, que consideren exagerada i injustificada. A través del Síndic esperen tenir les explicacions sobre el succeït en aquella jornada en que van ser identificats alguns càrrecs públics.
El confinament comarcal s'aixecarà dilluns 15 en bombolles de convivència
Dilluns 15 s'aixeca el confinament comarcal en bombolles de convivència i podrà reobrir tot el comerç els caps de setmana. Fa temps que des de les Terres de l’Ebre es reclama la mobilitat per tota la regió sanitària i a partir de dilluns podrem anar, no només pel nostre territori sinó per tot Catalunya, sempre que ens desplacem en la nostre grup de convivència. A més, el comerç no essencial, betat els caps de setmana, podrà obrir de dilluns a diumenge. En uns minuts analitzem totes les novetats del Procicat.
La URV es prepara per recuperar la presencialitat a partir de dilluns
El Campus Terres de l'Ebre de la URV es prepara per a recuperar la presencialitat a partir de dilluns. El passat dilluns, el Procicat permetia les classes presencials amb el 30 % d'aforament a les aules. El Campus Terres de l'Ebre ha necessitat una mica de marge, però, com deies, el dilluns dia 15 tornarà a obrir les aules a la totalitat de l'alumnat, oferint, també, classes telemàtiques per complir amb l'aforament i donar facilitats a l'alumnat de fora.
Un any del primer cas covid a les Terres de l'Ebre
Aquesta setmana fa un any de l'arribada de la covid-19 a les Terres de l'Ebre. El 13 de març de 2020 es confirmava el primer cas positiu de covid-19 a les Terres de l'Ebre. Tot i que la primera onada a penes va afectar al territori, les altres dues van ser més crues, arribant a donar les dades de contagi més altes de tot Catalunya.
Avança a Ulldecona la redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima
Nova reunió de coordinació per tirar endavant el pla que millorarà mediambientalment Ulldecona. Es tracta del Pacte per a l'Energia Sostenible i el Clima, instrument clau per a les actuacions en energia, mobilitat, residus i aigua, per assolir els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle de cara al 2030.

Comentaris

Entrades populars