AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana del 15 al 19 de març de 2021 des de Ràdio Joventut

La remodelació de l'avinguda Catalunya de l'Aldea començarà després de setmana santa
Les obres de remodelació de l'avinguda Catalunya de l'Aldea començaran després de les vacances de Setmana Santa. Els treballs consistiran a urbanitzar el tram entre l'Ajuntament i les moreres de tal forma que, per primer cop, quedaran units els barris de l'Estació i l'Hostal. L'alcalde, Xavier Royo, ha reivindicat la gestió econòmica del seu equip de Govern que els hi permet, segons defensa, una forta inversió en la via pública i mantenir les polítiques socials.
El Fòrum del Talent del Montsià tracta com la pandèmia ha afectat les nostres estructures cerebrals
El Fòrum del Talent és una àgora ciutadana de pensament i innovació. Forma part de l'Agència de Desenvolupament Local del Montsià i en aquesta edició s’hi reflexiona sobre les formes de vida que ens ha portat la pandèmia. La primera conferència ha estat conduïda pel neurocientífic David Bueno, que ha parlat sobre com la pandèmia ha afectat les nostres estructures cerebrals.
L'aixecament del confinament comarcal millora les reserves hoteleres de setmana santa
L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona assegura que els hotels de la demarcació han rebut 'una allau de reserves' de cara a la Setmana Santa. Tot i que encara és aviat per fer valoracions, la demanda s'ha disparat un cop la població ha conegut el relaxament de les mesures de mobilitat.
Ràdio Joventut celebra l'any de l'estat d'alarma amb un programa especial
L'estat d'alarma ens va fer canviar els hàbits a tothom. Des dels mitjans de comunicació ens vam adaptar a la nova realitat que vivíem i, més que mai, ens vam obrir al públic. En arribar a l'any d'aquell inici, Ràdio Joventut ha volgut oferir un programa especial com els que feien en aquells temps, participatius, el que ha sigut un èxit.
Rescaten quatre gossos abandonats en una finca als afores de Masdenverge
La Guàrdia Civil rescata quatre gossos abandonats a Masdenverge. Els amos dels animals els van deixar abandonats en una finca als afores de Masdenverge lligats i sense menjar ni aigua. L’avís d’una veïna del municipi ha permés que la Guàrdia Civil i la protectora Engrescats fer-se’n càrrec, així que ja augurem, per ara, un final feliç per als 4 gossos.
La Ràpita continua oferint cultura tot i les restriccions per la pandèmiaDes de l’inici de la pandèmia s’han hagut de cancel·lar i posposar molts actes culturals. Presentacions de llibres, concerts... fins i tot el préstec de llibres de les biblioteques s’ha vist afectat. A la Ràpita es va posar solució amb l’enviament a domicili del material de la biblioteca, però altres activitats encara es preparen amb prudència.
El canvi climàtic obliga a moure els búnquers de la platja d'Alcanar
El canvi climàtic s'està notant a les Cases d'Alcanar. Allí, el mar s'està menjant algunes de les platges del municipi, i això ha obligat a l'Ajuntament a retirar els dos nius de metralladora de la Guerra Civil de la platja de l'Estanyet que s'han traslladat vint metres terra endins. El procediment ha anat a càrrec del Servei de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica.
Creix el nombre de lectors i lectores mentre les llibreries es reinventen
Es recupera l’hàbit de llegir durant la pandèmia. De fet, Catalunya està entre les comunitats autònomes d’Espanya que més ha crescut la tendència de llegir en el temps lliure, fet que s’ha notat a les llibreries de capçalera de les Terres de l’Ebre. Davant l’increment de lectors i les restriccions de la crisi sanitària, les llibreries s’han reinventat per poder accedir al seu públic a través de la venta en línia.
La multinacional d'envasos Jabi, obrirà una nova planta a l'Aldea
L'empresa multinacional Jabil, antiga Plásticos Castellà, obrirà una nova planta a l'Aldea per fabricar un producte innovador, ampolles de paper. Això comportarà una inversió de més de 12 milions d'euros i la creació de 100 nous llocs de treball directes al centre de l'Aldea, a més de desenes d'indirectes.
Masdenverge millorarà la zona esportiva gràcies al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya de la Generalitat
Masdenverge podrà millorar la seua zona esportiva gràcies al PUOSC, un Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya que invertirà 250 milions d'euros en més de 2.100 actuacions. L'actuació servirà per a adequar, dinamitzar i efectuar una millora energètica amb plaques solars aquesta zona esportiva.

Comentaris

Entrades populars