AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana del 22 al 26 de març de 2021 des de Ràdio Joventut

Augmenta l'ocupació turística després d'aixecar el confinament comarcal
Bones notícies per al sector turístic. El primer cap de setmana després del relaxament de les restriccions de mobilitat, permetent, ja, sortir de la comarca, ha incrementat les reserves. Això augura una bona setmana santa després de la incertesa viscuda i de mesos d'activitat pràcticament inexistent.
Cinc anys de l'accident de Freginals sense acte commemoratiu
Dissabte va fer cinc anys de l’accident d’autocar de Freginals, una data marcada a la crònica negra de les carreteres de les Terres de l'Ebre. Tretze estudiants d'Erasmus van perdre la vida en un accident a l'AP-7 tornant de les falles de València. Amb la pandèmia, l'acte de record previst s'ha hagut d'ajornar.
Un any dels ERTO que han afectat a més d’11.000 ebrencs
Els ERTO es van plantejar com una gran solució per evitar una allau d'acomiadaments, però ara preocupa a l'administració, ja que la temporalitat dels expedients s'està allargant massa i, això, pot acabar derivant igualment en una pujada de l'atur ara que fa un any de la implantació dels expedients de regulació temporal.
El Museu de la Mar de l’Ebre, primera parada de l’exposició ‘Pesca neta’
El projecte 'Pesca neta: cap a una mar blava' és una iniciativa que pretén reduir a la mínima expressió la presència d'elements contaminants al mar Mediterrani. Compta amb una exposició que des de fa uns dies es pot visitar al Museu de la Mar de l'Ebre, a la Ràpita.
Augmenta el consum de peix a les llars catalanes durant la pandèmia
El consum de peix ha augmentat un 44 % a les llars catalanes en els últims mesos segons afirma un estudi impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Un dels motius podria ser la pandèmia, concretament el tancament dels bars i restaurants com a mesura restrictiva.
La Ràpita denuncia que 256 finques estan afectades pel nou afitament de Costes
El pla de protecció del delta elaborat pel govern espanyol afecta 265 finques de la Ràpita. Per això, l'ajuntament presentarà al·legacions i en posa a disposició de la ciutadania. Es poden presentar fins al 31 de març a la recepció de l'ajuntament i de forma telemàtica per la web de l'ens municipal.
L'institut Sòl de Riu d'Alcanar inicia el seu propi repte del Catalunya CleanUp Challenge
L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar ha recollit 4.000 peces de brossa, repte inclòs a la campanya “Catalunya Clean Up Challenge”. El projecte també inclou l’estudi dels plàstics i el seu impacte ambiental per contribuir i millorar l’ecosistema.
Mor amb cinquanta-cinc anys l’escriptor i músic Josep Igual
Mor, amb cinquanta-cinc anys, l’escriptor i músic Josep Igual a causa d’una llarga malaltia. És considerat un dels grans escriptors del nord de la Comunitat Valenciana i les Terres de l’Ebre. Enamorat del delta de l’Ebre als anys noranta va passar a residir a La Ràpita i, darrerament, a Amposta. El seu comiat serà a l’església del Crist del Mar de Benicarló.
La situació del cinema en pandèmia a les Terres de l'Ebre
El 2019, les dades d'espectadors als cinemes catalans eren les més altes de la dècada. De fet, just abans de la pandèmia, l’assistència a les sales era un 10 % per sobre de la d’un any abans. Amb la situació actual, però, els multicinemes han hagut de tancar, fet que ha promogut els cicles de cinema alternatius.

Comentaris

Entrades populars