AL DIA TERRES DE L'EBRE | Setmana del 24 al 28 de maig de 2021 des de Ràdio Joventut

Continuen els estudis de les pintures rupestres d’Ulldecona
Els abrics de l'ermita de la Pietat d’Ulldecona tornen a ser en centre d’atenció per un nou projecte d’investigació. Des de fa unes setmanes, l’Abric 4, el més gran i enigmàtic del conjunt, està rebent una sèrie d’especialistes per estudiar la catalogació, recuperació, conservació i per fer valdre aquest conjunt rupestre de la Serra de Godall.
El jovent del Montsià disposa d’una nova eina de cerca de feina
El jovent del Montsià disposa d’una nova eina de cerca de feina. Es tracta d’un mapa de recursos que l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià ha creat, un nou instrument per facilitar el procés de cerca de feina als i les joves, també de les persones nouvingudes.
L’Institut Montsià incorpora un curs especialitzat en ciberseguretat
Amb l’auge de l’ús dels ordinadors i d’internet, especialment des de l’inici de la pandèmia, també ha augmentat els ciberatacs per la falta de preparació de molts professionals. Per posar una mica de llum, l’institut Montsià ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Pymeralia per ajudar en la formació en ciberseguretat.
Continua el procés judicial pel robatori i destrosses al jaciment ibèric de la Ferradura d'Ulldecona
El passat mes de febrer, l’Ajuntament d'Ulldecona denunciava l'espoli del jaciment ibèric de la Ferradura-els Castellets després que es descobrís danys al jaciment. El Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la UB ho va descobrir en una visita rutinària. Per ara, la denúncia segueix el seu curs.
La Ràpita engega una campanya informativa sobre l’obligació de circular a 30km/hDes del passat 11 de maig, la velocitat màxima permesa a les vies urbanes i travessies d’un sol carril ha quedat limitada a 30 quilòmetres per hora. La Policia Local de la Ràpita ha engegat una campanya per informar del canvi de normativa així com de la nova regulació que afecta a bicicletes i patinets elèctrics.
Tot cor, el projecte solidari de Pepa Reverter
Tot Cor és un projecte de la canareva Pepa Reverter, qui es va adonar de la bellesa que pot tenir el cor com a símbol universal de l’amor. Un projecte que desemboca en l’homenatge de Pepa a sa mare, Paquita Sancho, i una acció de solidaritat amb totes les persones afectades d’ELA, esclerosi lateral amiotròfica.
'Atura't, situa't i pensa-hi', la nova campanya del SIAD Montsià
Des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Montsià s’ha engegat la campanya “Atura’t, situa’t i pensa-hi”, que pretén fer reflexionar la població del Montsià sobre diferents situacions de la vida quotidiana que afecten a les dones a nivell social, psicològic i jurídic.
La Ràpita rebutja la proposta del Ministeri i defensa el sector pesquer català
L’Ajuntament de la Ràpita rebutja la proposta del Ministeri, que pretén reduir el nombre de jornades assignades per a les embarcacions d’arrossegament, i defensa el sector pesquer català. L’Ajuntament de la Ràpita es posiciona al costat del sector pesquer amb la finalitat que es pugui reconduir la situació creada.
Jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la platja de les Cases
Diumenge, l’Ajuntament d'Alcanar ha organitzat una acció de neteja solidària de la platja del litoral de les Cases. Ho fa amb la col·laboració de la campanya Catalunya CleanUp Challenge, un projecte per sensibilitzar sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient.

Comentaris

Entrades populars