Falta de civisme als voltants dels parcs canins de Santa Bàrbara

Parc caní Les Oliveres - Ajuntament de Santa Bàrbara
Parc caní Les Oliveres - Ajuntament de Santa Bàrbara.
 
La falta de civisme amb la recollida d'excrements de gos és un problema generalitzat, però a Santa Bàrbara s'incrementa l’entorn dels parcs canins. Tot i que disposen de paperera i bosses de plàstic, l'interior dels espais sí que es manté net, però no els voltants.

LPR/VMV - Un col·laborador de La Plana Ràdio, Josep Fortuño, ens fa saber que no tots els propietaris de gossos recullen els excrements al voltant d'un parc caní, el de les oliveres, a més dipositats de forma dispersa: "m'ha cridat l'atenció que totes tenen el mateix aspecte i fetes en fila, així que o tots els animalets ho fan igual o algú ve cada dia amb presses perquè el pobre animal pugue complir amb les seues necessitats; el més curiós és que tenim el parc caní aquí al costat, està més net dins que fora, i es pot recollir perquè té les corresponents bosses".


L'alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés Molias, ens explicava que a l'altre parc caní, el del raval dels Sabres, també hi ha falta de civisme, ja que "la gent va amb el gosset fins allà i fan les seues necessitats per fora, a la vorera. El propietari, una vegada ha acabat, ha de recollir els excrements i llençar-ho a la paperera, que per això està allí, però estem parlant de dins del parc caní, si ni tan sols entren al parc i està el gos per fora, és vergonyós".

L'alcalde lamentava que quan hi ha esta mena de queixes, ningú assenyala culpables "perquè no ens donen algun nom d'algun propietari que hague fet això; a l'hora de la veritat, ningú veu ni sap res; sempre són els gossos dels altres, els nostres no, natros fem bé les coses".

Davant de la falta de conscienciació ciutadana, l'alcalde exposava que no es pot tenir vigilància municipal "a cada parc caní les 24 hores del dia esperant a veure què fa la gent. Això és molt difícil de detectar".

Article publicat originalment a La Plana Ràdio.

Comentaris

Entrades populars