El manteniment de l’arbrat públic de Santa Bàrbara obliga a talar i substituir molts arbres

Palmeres dem cementiri - Ajuntament de Santa BàrbaraFoto: Palmeres dem cementiri - Ajuntament de Santa Bàrbara.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha podat i replantat diversos arbres del municipi per les tasques de manteniment, però també per a substituir arbres morts o malmesos per malalties, vandalisme o accidents de trànsit. Molts dels arbres són palmeres, amb la majoria ubicats al cementeri.

LPR/VMV - L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha podat les palmeres de titularitat municipal. L’acció ha constat del tallat de les fulles seques i també s’ha fet el manteniment preventiu per combatre la plaga del morrut roig. Malauradament, no s’han pogut podar algunes que ja estaven mortes i, per tant, s’han hagut de talar totalment. L’alcalde, Antonio Ollés Molias, explicava que “s’han repujat, és a dir que s’han tallat les fulles que estan velles o seques, i hi havia cinc en concret que s’han hagut de tallar perquè ja estaven mortes” afegint que “val la pena, de tant en tant, no és una cosa que hague de fer cada any, però de tant en tant sí”.

La majoria de les palmeres municipals de Santa Bàrbara es troben al cementiri: “tenim, em penso, 56. Unes quantes ja s’han mort que hem hagut de talar, però al voltant de 35 o 40 estan al cementeri i s’ha de fer un manteniment, s’han d’anar tallant les fulles seques, que d’allí han sortit camionades de fulles i de la fusta de la palmera, que s’ha hagut de netejar tot i que es veiguen una mica més asseades”.

Aprofitant estes tasques, també s’han replantat una sèrie d’arbres que per diversos motius com malalties, vandalisme o accidents de trànsit estaven malmesos, un a la plaça Masia de la Rúbia, un altre a la zona del pavelló municipal, i fins a 13 al passeig de la Generalitat.

Comentaris

Entrades populars