Les jornades culturals apropen l'arquitectura modernista a l’alumnat de l’escola de Santa Bàrbara

main_image
Foto: Casa Federico Espuny de Santa Bàrbara - Víctor Montecino Valls, La Plana Ràdio.
 

L’escola Jaume Balmes estudia el modernisme a les jornades culturals que celebren esta setmana. Amb diferents tallers i visites, coneixen este corrent arquitectònic que a Santa Bàrbara té diverses construccions que l’alumnat han visitat acompanyat del Grup Teatral Planer encarnant personatges de l’època i amb jocs molt interessants.

LPR/VMV - Les jornades culturals de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara apropen a l’alumnat la ciència i l’experimentació, però enguany han optat per un corrent cultural, concretament arquitectònica molt l’arrelada a Catalunya i també al municipi com és el modernisme. Elena Grau Carranza, coordinadora d’educació infantil de l’escola Jaume Balmes, explicava a La Plana Ràdio que “farem un taller que serà de trencadís, un altre serà de vidrieres i un altre serà d’edificacions que hi havia en aquella època. Llavors, ho tractarem tot de la vessant plàstica i farem una mica d’exposició a l’escola”.

A més, la setmana passada feien una introducció visitant alguns edificis modernistes com l’edifici de Federico Espuny, amb la botiga d’Angelita a la planta baixa i la casa a dalt. Una visita que compta amb l’acompanyament del Grup Teatral Planer encarnant personatges, com el mateix amo de l’edifici per part Màrius Pont Fandos, que explica a xiquetes i xiquets durant la visita que Federico Espuny va fundar la casa “l’any 1910” o sigue “fa 113 anys vaig fundar esta botiga i vaig fer la casa de dalt, que és on visc i després podreu veure, i podreu veure una foto meua de quan era jove”.

A més, la visita inclou jocs per a descobrir els racons de la construcció relacionant fotografies amb els objectes que es troben dins de la botiga i la casa.


Publicat originalment a La Plana Ràdio.

Comentaris

Entrades populars