Mans Unides de Santa Bàrbara desperta la solidaritat de l’alumnat de l’escola Jaume Balmes

Mans Unides amb l'alumnat 5é de l'Escola Jaume Balmes - Mans Unides
Mans Unides a l'Escola Jaume Balmes - Mans Unides Tortosa.

Tots els cicles de l’escola de Santa Bàrbara han treballat amb Mans Unides diferents aspectes com els valors i l’empatia, a més d’exposar-los activitats solidàries com la venda de ramets pel Diumenge de Rams.



LPR/VMV - Mans Unides executa diverses activitats per a canalitzar la solidaritat de la gent de Santa Bàrbara. D’entre totes elles, esta setmana s’han apropat a tots els cicles de l’escola Jaume Balmes per a exposar temes com el malbaratament alimentari i la solidaritat que promou Mans Unides i com explicava Maria Balart Altés en una entrevista a La Plana Ràdio: “hem treballat els valors i els hem volgut compartir amb ells una activitat que tenim d’un superheroi, súper Pepo, que explica que tots tenim superpoders com escoltar empàticament, ser senzills, acompanyar a qui ho necessita, dir tota la veritat, etc.”.


A més, este Diumenge de Rams faran venda de palmes com explica Màrius Pont Fandos: “petits ramets de llorer, d’olivera, de pauma que la gent podrà trobar abans de començar la processó de Diumenge de Rams, la benedicció, a la plaça de la Rúbia” i que tenen doble utilitat “estos ramets tenen diverses funcions, una que la petita quantitat de dos o tres euros són una ajuda important, l’altre és que després ho pots tenir a casa recordant que som i volem ser solidaris”.

Després del Diumenge de Rams, la parròquia ja té la vista posada en Sant Jordi. Amb activitats com estes, durant el 2022, Mans Unides de la parròquia de Santa Bàrbara va aconseguir recaptar 5.000 euros entre les quotes i totes les activitats que van efectuar. Pel que fa a la diòcesi de Tortosa, la recaptació va passar dels 164.000 euros.


Mans Unides, 64 anys de solidaritat

L’any 1959, diverses dones cristianes, en veure la gent que patia fam arreu del món, van començar la primera campanya contra la vam al nostre poble, el que ara es coneix com a Mans Unides. Es tracta d’una ONG catòlica implantada per les diferents diòcesis d’Espanya. “Des del primer moment, les dos línies d’acció de Mans Unides són la sensibilització” per donar a conèixer la situació de pobresa a altres països, explicava Maria, “i, al mateix temps, recaptar recursos, finançar projectes de desenvolupament als països del sud”. La característica de Mans Unides és que els socis locals són qui porten endavant projectes que tenen durada en el temps i són sostenibles amb els diners recaptats.

Mans Unides disposa de molts materials didàctics per als diferents nivells educatius i exposicions per a la ciutadania amb temàtiques femenines, sobre l’aigua, la infància, el malbaratament d’aliments o el canvi climàtic. Les exposicions s’oferixen a biblioteques, centres cívics, universitats, etc. i fan moltes activitats perquè la gent ho conegue per a atraure la col·laboració.


Article publicat originalment a La Plana Ràdio.

Comentaris

Entrades populars