Presenten les "Rutes Artesanes de Catalunya" a les Terres de l'Ebre i nous avantatges per a professionals de l'artesania

main_image Foto: Rutes Artesanes de Catalunya a les Terres de l'Ebre - Víctor Montecino Valls, La Plana Ràdio.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya ha presentat les vuit rutes artesanes amb una mostra que vol potenciar els oficis més tradicionals del territori. El Museu de la Pauma de Mas de Barberans ha acollit la presentació de les Terres de l’Ebre, precisament en un espai que fa valdre la tradició del llatament de pauma.

LPR/VMV - Les rutes artesanes de Catalunya volen fer valdre i visibilitzar l’artesania catalana amb, de moment, vuit rutes arreu del territori. La ruta de les Terres de l’Ebre s’inicia a Miravet amb la producció de càntirs, fins a la Ràpita i la confecció i reparació de xarxes de pesca, passant pel treball de la pauma a Mas de Barberans, la terrissa de la Galera i els mobles de la Sénia.

Per a promocionar-ho, s’ha creat un audiovisual de cada ruta i una guia digital, que espera poder-se ampliar tal com explica la directora del consorci, Agnès Russiñol Amat: “este reportatge és un suport que ens ajuda a donar a conèixer el producte, la ruta artesana, però, bàsicament, al darrere hi ha una guia digital al que fem una crida que el màxim d’artesans i artesanes que tinguen alguna experiència, producte, curs o taller a oferir a la ciutadania, puguen inscriure’s en esta guia per a donar a conèixer el seu projecte, i com més gent ho visite i participe, millor”.

Més enllà de donar a conèixer l’artesania a Catalunya, la ruta està molt enfocada al turisme, “volem fomentar un tipus de turisme molt concret: sostenible, compromés i responsable, que lliga amb les polítiques que està desenvolupant la Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme i, per tant, anem tots en la mateixa línia” i per això estan en contacte per a acomplir projectes conjunts. 

A més, s’han ampliat els avantatges del carnet d’artesà i artesana, “un segell de qualitat del domini de l’ofici artesà” que ja tenen 8.000 persones, amb una sèrie d'avantatges i descomptes que ajuden a desenvolupar la seua activitat professional.

Publicat originalment a La Plana Ràdio.

Comentaris

Entrades populars