El Servei de Teràpia Ocupacional d’APASA a Santa Bàrbara obre les portes als familiars dels usuaris i usuàries

Servei de Teràpia Ocupacional d’APASA a Santa Bàrbara - Víctor Montecino Valls
Servei de Teràpia Ocupacional d’APASA a Santa Bàrbara - Víctor Montecino Valls.

En una jornada de portes obertes, les usuàries i usuaris d’APASA a Santa Bàrbara van rebre la visita de familiars, però també de l’alcalde del municipi i la regidora de Serveis Socials. Durant la tarda els van poder ensenyar les instal·lacions, les diferents activitats que duen a terme i inclús el seu hort particular.

LPR/VMV - APASA té un Servei de Teràpia Ocupacional a Santa Bàrbara. Recentment, aprofitant una jornada de portes obertes per a familiars, l’alcalde, Antonio Ollés Molias, i la regidora de Serveis Socials, Ana Maria Panisello Arasa, visitaven este espai. Es tracta d’un servei diürn que té com a finalitat proporcionar una assistència integral i de qualitat a les persones majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual i amb diferents necessitats de suport. Un centre que es va inaugurar fa dos anys tot i que ara ja s’han acabat els últims retocs.

Este centre que té d’àmbit d’actuació la comarca del Montsià, exceptuant Amposta on ja hi ha un altre espai, i acull fins a una trentena d’usuaris i usuàries. Les instal·lacions compten amb  una biblioteca, una aula d’informàtica, una sala d’actes, una sala d’estimulació cognitiva, un bar i un restaurant. Així i tot, en el futur s’espera poder ampliar el servei a llar residència.


Amb estos centres, APASA pretén per una banda donar ocupació terapèutica a usuaris mitjançant la tasca ocupacional i oferir la oportunitat de realitzar activitats d’ajustament personal les quals els ajuden a mantenir i, també, desenvolupar la seva autonomia personal i social.

Pots acompanyar-nos en la visita en este reportatge que hem realitzat:


Publicat originalment a La Plana Ràdio.

Comentaris

Entrades populars