L’Ajuntament de la Galera agafa el relleu de l’organització de la Fira de la Terrissa Argila

XXV Fira internacional de la Terrissa a La Galera - Maria Gosé Reverter, Instagram.

Un any més, terrissers i ceramistes d’arreu de Catalunya, l’estat espanyol i d’altres països es retrobaran a la Galera. L’Associació Cultural Lo Cadub cedix l’organització a l’ajuntament d’esta fira que organitza des de fa 28 edicions i que omple el poble d’activitat.


LPR/VMV - La Galera organitza Argila, la Fira de la Terrissa, que enguany tindrà canvis significatius com l’organització, que fins ara anava a càrrec de l’Associació Cultural Lo Cadub. L’alcalde de la Galera, Ramón Agustín Muñoz Verge, explicava en una entrevista amb Tere Giné Llaveria a La Plana Ràdio, que “enguany ja ho organitza l’Ajuntament, però és un any d’acoblament, així que ens continuen ajudant el president i son germà, Paco i Joan” al que l’alcalde agraïa “la faena feta durant 28 anys, gràcies a ells s’ha fet una fira amb cara i ulls aquí al territori”.


Enguany, hi haurà un espai dedicat a la comunitat autònoma de Castella - la Manxa, amb uns reportatges que es podran veure a la sala d’audiovisuals del Museu Terracota “de la seua tradició, dels seus alfarers, per a poder comparar lo d’ells en lo nostre”.


A més, representants d'Hongria s’involucren des de l’any que van ser el país invitat, i porten a cinc professionals de la terrissa. “S’han involucrat tant en la nostra fira que l’any passat van fer una cuita a la plaça de l’Ajuntament i enguany faran una altra demostració el diumenge amb una obra inspirada en Gaudí i Dalí” explicava l’alcalde.


El centre Terracota també acull l’exposició de 28 peces de l’associació nacional de professionals de la ceràmica. També es continua fent el taller infantil “enfanga’t” i demostracions al torn.


Així, del 28 d’abril a l’1 de maig, la 28a edició esdevé un dels punts de trobada de referència de terrissers i ceramistes d’arreu de Catalunya i la península. L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet Valera, serà l’inaugurador de la fira el divendres, 28 d’abril a les 18 h.


Horari: De 10 a 14 h i de 16 a 21:30 h

Programa:

Dissabte, 29 d'abril: 

  • Dia de la comunitat autònoma convidada: Castella - la Manxa

Diumenge, 30 d'abril: 

  • Demostració de cuita de peces a càrrec de ceramistes hongaresos

Durant els dies de Fira: 

  • Taller 'Enfanga't a la Fira'

  • Taller 'Enfanga't amb els torns'

  • Demostracions de torn

  • Passi d'audiovisuals de terrissa tradicional de Castella-La Manxa

Pots consultar el programa a la web de l’Ajuntament de la Galera.

Publicat originalment a La Plana Ràdio.

Comentaris

Entrades populars