La guàrdia municipal de Santa Bàrbara apropa la seguretat viària a l’alumnat de l'escola Jaume Balmes

Guàrdia Municipal en la Setmana cultural de l'escola Jaume Balmes - Ajuntament de Santa Bàrbara. 

La seguretat dins i fora del cotxe, creuant carrers, els senyals de trànsit o primers auxilis són algunes de les coses que han après l’alumnat del col·legi de Santa Bàrbara. La guàrdia municipal alertava dels mals hàbits d’adults i la importància de no despistar-se, recordant que les multes no són “per afany recaptatori” sinó per la seguretat de tothom.

LPR/VMV - Des de fa un parell d’anys, la guàrdia municipal de Santa Bàrbara col·labora amb l'escola Jaume Balmes per a ensenyar seguretat viària als i les més petites. Recentment, ho ha fet novament a les jornades culturals del col·legi amb activitats adaptades a les diferents franges d’edat. Sandra Lloret, guàrdia municipal de Santa Bàrbara, explicava en una entrevista amb Víctor Montecino Valls a La Plana Ràdio que és una forma de tenir un primer contacte amb els cossos policials, ja des de ben petits: “hem ensenyat a trucar al 112, el telèfon d’emergències, aplicant el número a què tenim 1 boca, 1 nas i 2 ulls, un símbol molt atractiu”.

També han aprofitat per a donar coneixements sobre la seguretat a dins fora dels cotxes, “que portessen cadireta, es ficaven la gorra fent de policies, creuar el pas de vianants… i als més grans vam portar llibres d’educació viària, vam sortir al carrer i vam ensenyar el nostre cotxe, també portem una moqueta cedida pel Servei Català de Trànsit”. També amb l’ajuda del conte “La Martina i el Sergi no corren perill” on s’ensenya “que quan surten al carrer vaiguen agafats de la mà, que miren als pas de vianants, que es posen la cadireta, que en sortir d’un cotxe ho facen pel costat de la vorera i coses que potser per a natros són molt fàcils o no li donem importància, però per a un xiquet és molt important”.


Els primers auxilis també ha sigut una de les matèries que han treballat, que a l’escola ja havien tractat i la guàrdia municipal destacava esta important tasca, “clar, sí des de l’escola o els pares i mares, no els inculquen res, estos xiquets i xiquetes no tenen per què saber que han de parar per un senyal d’STOP o una direcció prohibida; si entre tots fem esta formació, creixen amb estes habilitats i estos coneixements”.

Lloret destacava l’alta participació de l’alumnat i el seu interès per aprendre i fer-ho bé. També recordava que tot això és per la seguretat de tothom i evitat el perill amb la previsió al que remarcava que “ens deien que no portaven cadireta o cinturó perquè els pares, de vegades, es despistaven” recordant que no és per la policia i les multes, que és per seguretat, ja que “si es té un accident, serà pitjor”.

Public originalment a La Plana Ràdio.


Comentaris

Entrades populars