Apasa acaba els últims retocs de l’edifici de teràpia ocupacional de Santa Bàrbara

El Servei de Teràpia Ocupacional d’Apasa a Santa Bàrbara és una aposta del centre per a ampliar l’àmbit d’actuació, fora d’Amposta, on ja disposa d’instal·lacions, i donar assistència a la resta de la comarca del Montsià. El centre acull fins a una trentena d’usuaris i usuàries, tot i que té capacitat per a 48, en unes instal·lacions que compten amb una biblioteca, una aula d’informàtica, una sala d’actes, una sala d’estimulació cognitiva, un bar i un restaurant. A més, també disposa d’un important espai exterior amb zona de butaques i una sèrie de caixes de fusta amb horts que cultiven les mateixes usuàries i usuaris. Precisament, l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha fet possible arrancar el projecte “Creixem” finançant econòmicament el material de l’hortet i el mobiliari de jardí.

El centre de Santa Bàrbara és un servei diürn que té com a finalitat proporcionar una assistència integral i de qualitat a les persones majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual i amb diferents necessitats de suport. Es va inaugurar fa dos anys, tot i que ara ja s’han acabat els últims retocs i, tot i que és plenament hàbil, el projecte encara no s’ha acabat, ja que hi ha la intenció, en el futur, de poder ampliar el servei a llar residència i oferir servei nocturn. A més, s’oferix la possibilitat de quedar-se a dinar gràcies al servei de menjador opcional.

Amb estos centres, Apasa pretén, per una banda, donar teràpia a usuaris mitjançant la tasca ocupacional i oferir l’oportunitat de dur a terme activitats d’ajustament personal; per l’altra banda, es pretén desenvolupar la seua autonomia personal i social.

Recentment, aprofitant una jornada de portes obertes per a familiars i membres de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, l’alcalde Antonio Ollés Molias i la regidora de Serveis Socials Ana María Panisello Arasa visitaven el centre ocupacional amb l’acompanyament de part de la junta d’Apasa: la presidenta, Mercè Barberà Figols, el director general, Manel Pech Solà, i la gerent, Anna Codorniu Ventura, juntament amb la directora, Sandra Valldepérez Domènech. L’alcalde i la regidora es van interessar per les activitats que hi realitzen i, en especial, per l’hort.

Tot i que l’edifici és de construcció recent, la col·laboració entre Apasa i l’Ajuntament de Santa Bàrbara es remunta a 2013, quan el servei es feia a les instal·lacions del centre cultural. El conveni d’implantació del servei assistencial es va signar el 2016 i desembocava en una primera fase de construcció de l’actual edifici, amb l’inici de les obres el gener de 2019 i que la pandèmia ha endarrerit fins al maig de 2021, i en una segona fase del servei assistencial o residencial. Les bases estipulen la cessió del terreny de l’Ajuntament de Santa Bàrbara a Apasa per a 25 anys.

La entrada Apasa acaba els últims retocs de l’edifici de teràpia ocupacional de Santa Bàrbara se publicó primero en Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars