El director del Museu Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, renuncia al càrrec “per dignitat personal”

Des del 1988, Àlex Farnós Bel ha sigut el director gerent del Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, Museu Comarcal del Montsià fins al 2011. En el ple de la Junta General del Consorci del dia 23 de març va comunicar la seua dimissió “per dignitat personal, per responsabilitat professional i per un principi de precaució” després dels 35 anys al càrrec, “tot i tenir, en virtut d’un concurs de lliure oposició, la plaça de funcionari del Departament de Cultura”, i es farà efectiu el 31 de març.

Un mes després, l’Ajuntament d’Amposta, principal ens del consorci, va comunicar la renúncia aprofitant que podien anunciar que Marimar Villalbí Prades, tècnica arqueòloga del Museu des de 1992, seria la gerent provisional mentre s’efectuava el procés de selecció per a trobar la persona que ocupés el càrrec de manera permanent.

L’exdirector gerent anunciava en un comunicat que no faria declaracions “fins passades les eleccions municipals” del 28 de maig, donant a entendre discrepàncies. Per la seua part, ebredigital.cat es feia ressò que “alguns ajuntaments hem començat a parlar de sortir del consorci”, segons anunciava un alcalde, recordant que en formen part els ajuntaments d’Alcanar, Amposta, Flix (l’últim d’incorporar-se), Godall, Masdenverge, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, la Ràpita i el Consell Comarcal del Montsià, a més del Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona.

Des de l’Ajuntament d’Amposta tampoc s’han volgut pronunciar sobre els motius de la renúncia de l’exdirector del Museu.

La entrada El director del Museu Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, renuncia al càrrec “per dignitat personal” se publicó primero en Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars