El festival Deltebre Dansa complix la majoria dedat amb més duna trentena despectacles

Amb disset edicions a l’esquena, el més que consolidat festival de referència Deltebre Dansa arriba enguany a la majoria d’edat com a cita obligada per al sector de la dansa contemporània, el circ i les arts escèniques. En l’edició d’enguany, el festival portarà del 3 al 16 de juliol més de 280 ballarins d’arreu del món, de 48 nacionalitats diferents, als tallers professionals de professorat de prestigi internacional amb noms com Akram Khan (Regne Unit), Wim Wandekeybus (Bèlgica), Jasmin Vardimon (Regne Unit) i Lali Aygudé (Catalunya), entre d’altres.

La icònica carpa de circ es tornarà a muntar al Parc del Riu amb una programació de més d’una trentena de propostes d’espectacles diaris per a 900 espectadors i espectadores. Espectacles d’avantguarda de dansa, circ i arts escèniques, destacant l’espectacle inaugural de malabars Yokaï Kemame, the spirit of the hairy beans de la companyia Defracto, la producció de dansa Epic Dermis de la coreògrafa Maura Morales, o l’espectacle GOLD de la companyia ROPA de Roberto Olivan Performing Arts que reflexiona sobre la riquesa de la diversitat i el dualisme entre profunditat i superficialitat.

Durant la presentació, el director del festival Roberto Olivan ha valorat molt positivament tot el recorregut fet en estos 18 anys i insisteix que encara hi ha molt de futur i camí per recórrer, donant motiu “de repensar moltíssimes coses, també en l’àmbit intern” tot i que “hi ha molt per a créixer i molt recorregut per a fer”. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, destacava que el festival permetrà convertir durant 15 dies el municipi en l’epicentre internacional de la dansa i el circ contemporanis “gràcies a l’èxit any rere any” d’un festival “de relleu internacional, però també pel despertar de l’orgull de territori i de poble” que porta a Deltebre a què la dansa contemporània i el circ “tenen el protagonisme com a capitalitat del delta”.

El festival més solidari

En el marc del retorn social, el tercer eix del festival, hi haurà tallers d’iniciació per a la població local, per a tots els públics, gratuïts i que requereixen reserva prèvia de la plaça, amb una mostra al públic el dissabte 15 de juliol. A més, la Creació Deltebre Dansa encara pren més significació enguany amb la participació de la Mostra de Jazz de Tortosa, que complix 30 anys. Es tracta d’un projecte d’inclusió social en el qual participen diferents associacions i entitats del municipi i en què s’encarregarà una peça de temàtica lliure creada ad hoc per un distingit coreògraf.

Els màxims exponents de la solidaritat al Deltebre Dansa són, primer, la Nit Solidària i del Circ per a la recollida d’aliments i de productes de primera necessitat, el 6 de juliol. La part artística de la nit estarà dedicada a les noves veus del circ contemporani i comptarà amb les actuacions d’alguns dels millors artistes d’esta disciplina: Kerol com a presentador de la gala, la dansa de Laura Picard amb el seu Fluctuation, Número BMX Flatland i Roda Cyr de la companyia Txiribuelta, Julieta Martín Desole amb Pretty for Nobody i la companyia Marilén Ribot amb Prismas – When Resilience becomes Love.

Per la seua part, la Nit Animal ha programat, a benefici de diferents protectores, una batalla de danses urbanes amb Hermanas Gestring, DJ Phephz, Deego Oliviera, Hakim Abdou, Ruth Prim, Sofia Mae, Sattva i Jocker.

L'entrada El festival Deltebre Dansa complix la majoria d’edat amb més d’una trentena d’espectacles se va publicar primer al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars