Junts i ERC arriben a una entesa per a un govern compartit i estable a Santa Bàrbara

Antonio Ollés, candidat de Junts, i Lluís Gimeno, d’ERC, avançaven en una entrevista en exclusiva a La Plana Ràdio el passat divendres els detalls de l’acord al qual havien arribat la nit anterior els dos partits per a governar l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

El 28-M va acabar amb un triple empat a tres regidors entre Junts com a força més votada, tot i que perdent un regidor, la nova agrupació Per Santa Bàrbara i ERC, que en guanyava un. A més, el PSC passava de ser l’última força a la quarta més votada, mantenint la regidora, mentre que Santa Bàrbara Avança Unida, vinculada al PP fa quatre anys i a Ara Pacte Local en estos comicis, perdia una regidora.

L’acord entre Junts i ERC suposa compartir l’alcaldia durant els quatre anys, amb dos anys per a cada formació política i sense haver transcendit en quin ordre ho faran, tot i que podria continuar Junts i dixar els últims dos anys a ERC.

Segons els representants, el pacte és fruit d’un acord per la coincidència dels programes electorals de les dos formacions i la voluntat de treballar conjuntament per al bé del municipi. De fet, Gimeno manifestava que “estem en un pacte viu de moltes coincidències programàtiques del que considerem troncal i el tarannà de com treballar i conèixer a la gent, i el suport de l’experiència, perquè començar de zero quan estem a un poble amb unes necessitats bastant definides, et facilita les coses”.

Per la seua part, el candidat de Junts valorava positivament poder repartir les 21 regidories entre sis, ja que han estat dos anys que ho han estat entre quatre regidors “i ja vam dir que hauríem de renunciar a part de les regidories perquè ara serem sis, que en part, millor, perquè ens podrem centrar més cadascú en les seues àrees i podrem donar més rendiment”.

El repartiment de les àrees de govern encara no s’ha fet públic, però s’ha fet d’una manera equitativa i consensuada, destacant que tots els regidors i regidores han quedat satisfets amb la distribució i els de Junts han acceptat renunciar a part de les regidories que portaven anteriorment per tal d’adequar-se a la nova estructura. Serà la segona vegada que Junts pacta, després de perdre la majoria absoluta fa quatre anys i formant un govern amb ERC, llavors amb Manel Crespo Liñán al capdavant, que es va trencar a mitja legislatura. Tot i el pacte entre Junts i ERC, s’ha dixat oberta la possibilitat de sumar altres forces polítiques en un futur, tot i que “sabem que no és fàcil governar en coalició, però és una porta que està oberta i ja decidirem en funció de com vagen les coses si interessa tenir més amplitud a l’equip de govern” reconeixia Ollés.

L’oposició

L’agrupació Per Santa Bàrbara, segona força més votada, considera que els resultats demostren suport al canvi de govern, tot i que el candidat, Màrius Pont Fandos, va afirmar que no volia entrar en govern si no guanyava. Així i tot, s’ha reunit amb els altres grups, oberts a diferents opcions. En un comunicat, retreu que l’alcaldable d’ERC “no ha fet possible ni la més mínima negociació”. L’oposició també inclou Eva Franch Cases (PSC) i Joaquim Martí Llombart (Ara Pacte Local).

L'entrada Junts i ERC arriben a una entesa per a un govern compartit i estable a Santa Bàrbara es va publicar primer al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars