Un tripartit entre Junts ERC i Ara Pacte Local acaba amb el feu del PSC a Sant Jaume dEnveja

El predomini del PSC a Sant Jaume d’Enveja amb l’alcalde històric Joan Castor Gonell, des de 2003, acaba després de perdre la majoria absoluta el passat 28 de maig i d’un pacte de la resta de partits. Endavant Sant Jaume (vinculat a Junts) amb 4 regidors, ERC amb un i Ara Poble-Ara Pacte Local (sorgit d’una iniciativa de l’EMD dels Muntells) amb un altre, arriben a formar majoria absoluta.

La candidata de Junts, Maria Teresa Solsona, serà l’alcaldessa amb Axel Tomàs, el segon de la llista, com a primer tinent d’alcalde. Per la seua part, el republicà Joan Bertomeu ocuparà la segona tinença d’alcaldia i les regidories d’Indústria i Esports.

Finalment, després de la renúncia de la cap de llista d’Ara Poble, Romina Miret, Jonatan Subirats tindrà la tercera tinença d’alcaldia i les regidories d’Hisenda i Serveis Socials.

Precisament, donar Hisenda al candidat d’Ara Poble ha sigut clau per a formar part del tripartit, ja que no cedir esta regidoria va fer trencar les negociacions iniciades amb el candidat socialista i actual alcalde en funcions. Una petició del partit nascut als Muntells per a poder comprovar i fiscalitzar quin és el retorn dels diners públics municipals cap a l’EMD, segons expliquen fonts de la formació vinculada a Ara Pacte Local.

Joan Castor Gonell ha valorat el pacte d’anti PSC i d’antinatural per aplegar dretes i esquerres, però respecta la decisió remarcant que la ciutadania ha mantingut la confiança en el partit socialista com a partit més votat i que continuarà treballant per Sant Jaume d’Enveja des de l’oposició.

L'entrada Un tripartit entre Junts, ERC i Ara Pacte Local acaba amb el feu del PSC a Sant Jaume d’Enveja es va publicar primer al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars