Diversos pobles de l'interior del Montsià s'alien per aconseguir un carril bici que els connecte

Diversos ajuntaments de municipis de l’interior de la comarca del Montsià com són Santa Bàrbara, Freginals, Masdenverge, la Galera i Godall treballen conjuntament en un projecte que els connectaria amb un carril bici. Així ho avançava l’alcalde planer, Antonio Ollés Molias, en una entrevista a La Plana Ràdio explicant que estos pobles de l’interior del Montsià han presentat un projecte per als fons Next Generation amb l’objectiu de desenvolupar un carril bici que connecte diverses localitats de la zona.

L’alcalde concretava que la subvenció sol·licitada és “per a redactar el projecte, que costarà uns 16.000 euros, de fer un carril bici que comunique Masdenverge, Santa Bàrbara, la Galera, Godall i me penso que Freginals també; són tots els pobles que van dir que sí que estem interessats”.

Ollés Molias remarcava que, de moment, s’ha sol·licitat la subvenció per a la redacció del projecte i que “el cost de fer tot això ja seria una altra història, ara és fer el projecte amb un cost mínim, perquè està subvencionat al 90% pels fons Next Generation i, després, cada poble pagarem una miqueta”, així que el 10% restant es dividiria entre els municipis implicats, assenyalant que “si més endavant surten fons per a poder executar-lo, si ens donen una bona subvenció, se podria arribar a fer, però primer és fer el projecte”. A diferència d’una via verda convencional, que segueix l’antiga ruta d’un ferrocarril, esta proposta implica adaptar i “habilitar camins existents per a convertir-los en carril bici” com explicava l’alcalde.

No és la primera proposta de carril bici per l’interior del Montsià. La Mancomunitat Taula del Sénia va presentar fa un any una sol·licitud de subvenció per crear una ruta ciclista per l’interior del Montsià des de Santa Bàrbara “ja que som el primer poble de la mancomunitat per la part nord” explicava l’alcalde, que passaria per Freginals, Ulldecona i arribaria fins al riu Sénia, tot i que la gerent, Tere Adell, explicava que de moment “no ens van donar la subvenció i estem esperant si surt una altra oportunitat”.

Així, amb el suport dels fons Next Generation i la col·laboració entre els municipis, esta iniciativa de desenvolupar un carril bici que unisca diverses localitats de l’interior del Montsià es perfila com un pas important per a la promoció del transport sostenible i l’impuls del turisme actiu a la comarca.

L'entrada Diversos pobles de l’interior del Montsià s’alien per aconseguir un carril bici que els connecte sse va publicar primer al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars