El tall elèctric a l’Ampolla durant les festes del Carme es va deure a un encadenament d’avaries

El municipi mariner de l’Ampolla es va veure afectat per un tall en el subministrament elèctric en plenes festes del Carme, la nit del dissabte, 15 de juliol, com ja avançava el Setmanari L’EBRE en la passada edició, exposant algunes veus d’empresaris i empresàries afectades i també de l’alcalde, Francesc Arasa Pascual.

Ara, consultada sobre aquella afectació a l’empresa Endesa, concreten que es va produir una “avaria fortuïta” en el cable soterrat de la línia de mitja tensió, provocat “per un defecte pel propi funcionament”, assegurant que el problema no es devia “per ser obsolet ni per mal estat del cable”.

Esta avaria en el cable de mitja tensió es va produir al voltant de les 23 h del dissabte 15, però també va afectar les línies de baixa tensió que “corrien paral·leles o a prop de la línia avariada”.

La companyia va respondre immediatament a l’avaria, implementant un pla de contingència per a redistribuir l’energia i alimentar els clients afectats a través de vies alternatives, gràcies al fet que el cablejat de mitja tensió compta amb un sistema de telecontrol que permet a Endesa detectar la incidència al moment. El problema es va allargar per l’afectació en cadena a les línies de baixa tensió, ja que estes no disposen de telecontrol i només es poden detectar pels avisos dels usuaris, provocant la perllongació per a solucionar totes les incidències, amb el tall que va arribar fins a les vuit del vespre de diumenge.

Així, durant les primeres hores, més d’una seixantena d’establiments comercials, de restauració i particulars van patir les repercussions de la fallada en la línia i, malauradament, alguns d’ells van estar sense subministrament durant unes 20 hores, fet que va provocar que es malmetés aliment i, en alguns casos, també maquinària i electrodomèstics, mentre els equips tècnics d’Endesa van treballar incansablement durant la nit i les primeres hores del diumenge per a poder restablir el subministrament elèctric al màxim nombre possible de clients com més aviat millor.

Solucionada aquella afectació puntual, l’Ajuntament de l’Ampolla està recollint informació sobre les afectacions a empreses i particulars, més de seixanta, mentre els mateixos han de recórrer a les seues empreses asseguradores perquè treballen amb Endesa i puguen rebre una compensació adequada a l’afectació individual de cada cas.

Malgrat els inconvenients causats per aquesta avaria, les empreses elèctriques continuen treballant en millores en les infraestructures per prevenir i resoldre problemes en el subministrament elèctric i garantir un servei més estable i segur per a tots els ciutadans

L'entrada El tall elèctric a l’Ampolla durant les festes del Carme es va deure a un encadenament d’avaries se va publicar primera al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars