LAjuntament de Santa Bàrbara crea un equip de Protecció Civil per aportar suport i seguretat

Després de gairebé dos anys de treball, l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha creat un equip de Protecció Civil, segons avançava el consistori a les xarxes socials i que explicava el seu cap, Álvaro Aixendri Martí, en una entrevista a La Plana Ràdio.

Segons Álvaro, esta iniciativa va començar fa uns o dos anys, arran de la participació de Protecció Civil en la cavalcada de Reis, en la qual van demanar ajuda a l’entitat per controlar l’esdeveniment. El regidor de governació en aquell moment, el republicà Manel Crespo Liñán, va proposar a Álvaro formar un equip de Protecció Civil a Santa Bàrbara, i així va començar el procés, tot i que el va continuar Agustí Espuny Fluixà en trencar el pacte de govern entre Junts i ERC.

Així i tot, la creació del cos a Santa Bàrbara “ha sigut un procés una mica lent perquè s’ha de presentar primer a Justícia, posteriorment s’ha de presentar al Departament d’Interior i són papers, però ja ho tenim format legalment i estem en marxa” relatava Álvaro.

Pel que fa a les funcions de Protecció Civil, Álvaro destacava que dediquen “el temps lliure perquè la gent gaudisca del seu temps lliure amb accions per a protegir la gent i donar suport a la Guàrdia Municipal, l’Ajuntament i altres entitats que els demanen col·laboració amb el tall de carrers, senyalitzar, vigilar o donar suport sanitari en cas d’emergència”.

El perfil de la gent que forma part de Protecció Civil és divers, però tots han de superar el curs bàsic que es fa a l’Institut de Seguretat de Catalunya per a poder integrar-se a l’equip que proporciona informació sobre com actuar en cas d’emergència i altres habilitats necessàries per a afrontar situacions de protecció civil.

L’equip de Protecció Civil de Santa Bàrbara està format per Álvaro Aixendri Martí com a cap d’unitat i Àngels Bayerri Múria com a cap de grup. A més, s’ha establert una col·laboració amb Protecció Civil d’Amposta, de manera que els dos ajuntaments podran donar-se suport mutu en cas de necessitat. Álvaro anima a la població a participar com a voluntaris a Protecció Civil, destacant la importància d’esta tasca i l’enriquiment personal que suposa formar part d’aquest equip compromès amb la seguretat i protecció dels ciutadans. Actualment, s’ubiquen a la planta baixa de l’Hotel d’Entitats, on estan tots els dies de 10 a 14 h.

 

Voluntat d’ajudar

Álvaro va decidir unir-se a Protecció Civil fa sis anys perquè sempre ha estat una persona voluntària i li agradava la idea d’ajudar als altres en esta àrea. Tot i que no va poder unir-se a la policia, va trobar en Protecció Civil una manera de contribuir a la seguretat i el benestar de la comunitat. n

L'entrada L’Ajuntament de Santa Bàrbara crea un equip de Protecció Civil per aportar suport i seguretat se va publicar primer al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars