L'Ametlla de Mar estudia modificar el POUM per a evitar nous contenciosos administratius

El nou govern de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar planeja la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM) per a evitar contenciosos administratius i solucionar litigis existents, segons avançava a Canal TE l’alcaldessa Eva del Amo Galarzo i que el setmanari l’ebre ha confirmat. La normativa actual ha generat confusió i conflictes amb particulars i empresaris i l’Ajuntament pretén abordar els punts més problemàtics del POUM i negociar amb les parts afectades. “Hem de localitzar els punts on el POUM està creant conflictes i pot generar problemes, segurament tindrem dificultats si no fem canvis puntuals”, afirma l’alcaldessa, destacant l’objectiu de revisar els aspectes problemàtics del POUM vigent i renegociar els procediments ja en curs.

Així, l’Ajuntament planeja realitzar una auditoria urbanística per a identificar les àrees del POUM que han provocat contenciosos i poden causar-ne de nous, sent la segona fase de les Tres Cales i el sector 22B1 els més problemàtics per estar afectats per contenciosos relacionats amb el POUM del 2017, tot i que l’informe ocuparà la totalitat del pla. Així i tot, no hi ha pressupost per a dur a terme l’estudi enguany, i per això s’espera incloure-ho als pressupostos del 2024.

L’alcaldessa també ha assenyalat la complexitat de l’urbanisme a l’Ametlla de Mar, amb anys de controvèrsies. De fet, el problema ve pel POUM del 2008 (publicat el 2010) que tenia un defecte de forma. “El 2016, este defecte fa que caiga i que el 2017 es faça un nou POUM” explica l’alcaldessa, “però no es va fer d’acord amb les circumstàncies del moment, sinó amb la mateixa ordenació i els mateixos informes del 2008, obviant les regulacions del moment, sense tenir en compte canvis legals ni l’actualització dels informes, malgrat les recomanacions de començar de zero”. Tot, provocat per la pressió d’emetre llicències urbanístiques, que van accelerar el procés, generant els litigis actuals en alguns sectors. n

L'entrada L’Ametlla de Mar estudia modificar el POUM per a evitar nous contenciosos administratius se va publicar primer al Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars