Malestar i preocupació a Jesús per diversos fets delictius concentrats en poc temps

Primer van ser quatre cotxes cremats a la plaça de la Immaculada de Jesús, davant mateix de les oficines de l’Entitat Municipal Descentralitzada. Després hi va haver intents de robatoris al Canalet, alguns dels quals es van materialitzar, si bé amb la sostracció d’objectes menors. Finalment, s’ha descobert una plantació il·legal de marihuana, també a la zona del Canalet. Diversos fets que per separat no farien saltar les alarmes, però que tot passés en pocs dies de diferència a un poble petit com és Jesús, ha generat molta inquietud.

Tot el seguit d’incidents van generar preocupació a la comunitat local i des de l’EMD van convocar diverses reunions amb representants de les agrupacions locals i amb el veïnat. Víctor Ferrando Sabaté, alcalde-president de l’EMD de Jesús, destaca els esforços de les forces de seguretat locals i els Mossos d’Esquadra per a abordar la situació: “Vam decidir fer un acte obert a tota la població, perquè la desinformació genera desconfiança i genera més malestar”. A més a més, les autoritats també estan organitzant xerrades informatives per donar consells de seguretat als residents i educar-los sobre com protegir les seues llars.

Mentrestant, les investigacions continuen i es manté una presència policial reforçada a la zona per mantenir la seguretat pública. Per una banda, els incendis de vehicles podrien ser fruit d’una venjança d’un veí sobre el propietari d’un sol cotxe, però que es va propagar als del voltant. Per l’altra banda, segons una hipòtesi dels cossos policials, hi podria haver relació entre els intents de robatori i la plantació il·legal de marihuana, ja que tot està a la mateixa zona, i els robatoris que es van arribar a cometre podrien respondre a l’intent d’“aprofitar” la incursió als habitatges buscant la plantació.

Altrament, Víctor Ferrando assegura que l’índex de robatoris i fets delictius a Jesús es manté als nivells d’abans de la pandèmia, xifres que no són preocupants ni per a les autoritats ni els cossos de seguretat. Igualment, remarca la necessitat de denunciar qualsevol activitat fora del normal, per petita que siga, perquè les forces de seguretat en tinguen constància i puguen ajudar a resoldre altres fets ocorreguts: “A l’hora de destinar recursos o mitjans es basen en les denúncies que hi ha”, remarcava l’alcalde.

La entrada Malestar i preocupació a Jesús per diversos fets delictius concentrats en poc temps se publicó primero en Setmanari l'Ebre.

Comentaris

Entrades populars